پردازنده های موبایل

پردازنده چیست؟
در گوشی های هوشمند پردازنده یاCPU به قطعه ای گفته می شود که شامل تراشه و سخت افزار هایی مانند مودم و پردازنده گرافیکی و … است و به اصطلاح پردازنده مجتمع (SOC) می گویند . پردازنده ها اندازه بسیار کوچک دارند. اندازه ای حدود ۱*۱ cm . اما همه فرایند اصلی در گوشی را همین قطعه کوچک انجام می دهد.
پردازنده چه کار می کند:
به عبارت دیگر پردازنده مغز متفکر موبایل است و تمام دستورات و فرایندهایی که در گوشی رخ می دهد به واسطه و دستور CPU است. CPU پس از پردازش ، دستور های مختلفی به قسمت
های مختلف می فرستد و سپس آن ها دستورات را اجرا می کنند. پس هرچه پردازنده قوی تر و سریعتر باشد، دستورات سریع تر اجرا می شود.
انواع پردازنده:
ساخت CPU تکنولوژی بسیار بالایی نیاز دارد ، از همین رو تعداد شرکت های تولید کننده CPU در دنیا انگشت شمار است و همین چند شرکت بازار را در دست دارند:
اپل خود CPU های محصولات خود را تولید می کند و انحصارا از CPU های خود استفاده می کند.

۲-کوالکام
کوالکام CPU های تولیدی خود را با نام اسنپدراگون (Snapdragon) روانه بازار میکند.
امروزه بسیاری از گوشی های اندرویدی با برند های مختلف از جمله سامسونگ که خود CPU اختصاصی خود را دارد ، از CPU های اسنپدراگون استفاده می کنند.

CPU های اگزینوس ساخت خود سامسونگ است که در محصولاتش استفاده می کند.

۴- مدیاتک
مدیاتک محصولات خود را با دو مدل MT و Helio عرضه می کند.
MT: این سری CPU ها بیشتر برای محصولات پایین رده و میان رده استفاده می شود.
Helio: این سری از CPU ها بیشتر برای محصولات بالا رده و پرچم دار مورد استفاده قرار می گیرد.

هوآوی هم از رقبا عقب نیفتاده و CPU اختصاصی خود را وارد بازار کرد.
هواوی به واسطه یک برند زیرمجموعه تحت نامِ HiSilicon، شروع به تولید CPU های ” کرین ” کرده است.

پردازنده ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی:
CPU ها به واسطه شکل ساختمان داخلی آن ها به دو نوع ۳۲ و ۶۴ بیتی تقسیم می شود.
تفاوت پردازنده ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی:
یک پردازندهی ۶۴ بیتی می تواند ۲ به توان ۶۴) ۱۸,۴۴۶,۷۴۴,۰۷۳,۷۰۹,۵۵۱,۶۱۶( مقدار محاسباتی را ذخیره و در حافظه آدرس دهی کند. پردازندهی ۳۲ بیتی قادر به آدرس دهی حداکثر ۴ گیگابایت (۲ به توان ۳۲) از حافظهی رم هستند، اما پردازندههای ۶۴ بیتی از نظر تئوری میتوانند تا ۱۶.۸ میلیون ترابایت رم (۲ به توان ۶۴) را پشتیبانی کنند!
یکی از مهم ترین تفاوت های پردازنده ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی در تعداد محاسبات آنهاست. پردازنده های ۶۴ بیتی در هر ثانیه تعداد محاسبات بسیار بیشتری نسبت به پردازنده های ۳۲ بیتی دارد و به همین خاطر سریع تر عمل می کنند.

جمع بندی:
* با توجه به کاربرد مهم CPU در گوشی، دقت ویژه به آن هنگام انتخاب گوشی بسیار حائز اهمیت است.
* اگر دنبال خرید گوشی با برند خاصی مانند اپل هستید، در مورد برند CPU حق انتخابی ندارید چون اپل تنها از CPU های ساخت خود استفاده می کند.
* امروزه اکثر شرکت ها رو به پردازنده های ۶۴ بیتی آورده اند و ما نیز شما را به خرید گوشی هایی که از این نوع CPU استفاده می کنند توصیه می کنیم.
برای خرید انواع لوازم جانبی موبایل به صفحه خرید لوازم جانبی در ویلو مراجعه نمایید.